Diskuze

Vzhledem k tomu, že se v diskuzi objevují stále častěji vulgární výrazy, byla diskuze změněna na moderovanou, tj. že každý příspěvek bude nejdříve odeslán ke schválení. Zodpovězeno bude pouze členům, kteří uvedou alespoň křestní jméno a číslo členského průkazu. Na dotazy od anonymů nebo podepsané smyšlenými jmény odpovězeno nebude.

683 Responses

1. Jindřich Psota napsal:

Dobrý den.Opakuji svůj dotaz, na který mi nebylo nikdy odpovězeno.Nepřemýšleli jste že by se na lačnovské rybníky vysadili nějací kapři nad 70 cm…Intenzita v přivlastňování kaprů je tam opravdu veliká a snad by byla aspoň nějaká šance na přežití a ulovení větší ryby…Nikdo sice nezaručí, že místní hladoví lovci tyto ryby ušetří ale to už je zase věc rybářské stráže…Nemluvím o velké výsadbě ale kdyby se každý rok při dosazování přidalo třeba 5 těchto kaprů na každý rybník, hned by to tam bylo veselejší 🙂

• Jindřich Psota napsal:

Opět děkuji za vyčerpávající odpověď 😀 😀

• admin napsal:

Dobrý den, tuto sobotu je členská výroční schůze. Když přijdete a zeptáte se, určitě Vám otázka bude zodpovězena na místě. Přítomen bude současný hospodář, ekonom, předseda i další členové, kteří Vám mohou odpovědět, případně o problému diskutovat. Argumenty pro a proti bude lepší si říci zrovna, než si je vypisovat na internetu. S pozdravem D. Molek

2. kapros napsal:

Zdravim kdyz tatka nechyta uz tak pres 20 let a mel rybarsky listek slo byto nejak vyhledat a obnovit ? a musel by jit znova na zkusky ?

• Jednatel MO napsal:

Pokud je přerušení členství delší než 10 let, tak je nutno absolvovat přezkoušení, které se provádí po dohodě v kanceláři MO. Je to formou jednoduchého testu na počítači. Bližší informace získáte v kanceláři MO.
      jednatel MO

3. Jaroslav napsal:

dobry den.mam dotaz na pripravovanou zmenu doby lovu na mimopstr.revirech a to 6-9mesic 4-24hod a zbyvakici mesice 6-22hod.vyhlaska ministerstva zemedelstvi by udajne mela nabit platnosti 1.4.2018.jak se stavi Mo Vsetin k teto zmene.pokud bude v platnosti bude MO usilovat o vyjimku nebo souhlasi.ekuji

• Veselý Roman napsal:

Připomínkové řízení bylo ukončeno 11.12.2017 jednáním na Ministerstvu zemědělství za účasti statutárních zástupců ČRS. Nyní je návrh postoupen Legislativní radě vlády, bude-li schválen, bude předložen k podpisu Ministrovi zemědělství.
      Budou li zbývající kroky legislativní procesu úspěšně ukončeny, vstoupí návrh vyhlášky v platnost 1. dubna 2018 a hlavní rybářská sezóna by tak již probíhala s prodlouženou dobou lovu.
      O výsledku Vás budeme neprodleně informovat.
      MO Vsetín tuto změnu uvítá, je to po dlouhé době vstřícný krok k rybářské veřejnosti. Žádnou vyjímku nebudeme požadovat. Přeji Vám příjemné strávení volného času na revírech ČRS.
      S pozdravem Veselý Roman hospodář MO Vsetín

4. Miroslav B. napsal:

Zdravím, chtěl bych se zeptat jaké ryby byly vysazeny na Bystřičce děkuji za odpověď..

• Veselý Roman napsal:

Kapr,candát,štika. Lín bude vysazen po dodání ( ještě nebyl vysazen na žádný revír Severní Moravy a Slezska ).
      S pozdravem Veselý

5. Jakub napsal:

Zdravím,je možné si ještě teď zaplatit známku za letošek pokud jsem si letos nebral povolenku,abych si jí mohl příští rok koupit ?. Děkuji za odpověď

• Jednatel MO napsal:

Zakoupit členskou známku pro rok 2017 je možné zhruba do 15.11.2017. Potom neprodané čl. známky a povolenky vracíme na VÚS ČRS Ostrava. Pokud si letos známku nekoupíte, přestáváte být členem ČRS.
      K obnovení členství je pak nutné, zaplatit vedle čl. známky na aktuální rok taky zápisné. Zpětně se čl. známky neprodávají.
      Surovec R.

6. Zdeněk Matuška napsal:

Na pondělí 16.10.2017 sháníme nutně jednoho až dva brigádníky k odlovu generačních ryb. Brigáda by byla od 7 hodin do cca 17hodin. Tel.: +420 603 985 589 – Z. Matuška

7. Veselý Roman napsal:

Omluva pánovi který opravil splávek na Rokytence u Obecního úřadu.
    Z důvodu kolapsu telefonu jsem na Vás ztratil kontakt. Pokud možno zavolejte musíme dokončit vyrovnání.
    Ještě jednou se omlouvám Veselý Roman hospodář MO Vsetín

8. I. Holec napsal:

Dobrý den,

přečetl jsem si zápis ze Srpnové schůze a chci se zeptat co se dá dělat s citací bodu 3. „…předseda MO p.Tymrák. Informoval výbor mimo jiné o současném žalostném stavu Jasenického potoka ve Vsetíně…“

To co se děje ve spodní části Jasenického potoka (stavební úpravy vodního toku) přece není normální stav se ketrým MO souhlasí, nebo snad ano? Je problém vyvolat jednání na příslušném vodoprávním úřadě? Provedení místního šetření statního stavebního dohledu, což muže vést k zastavení prací, projednání možných úprav projektu s projektantem, navržení opatření,… tato část toku bude totálně „mrtvá“ 🙁

Jen kolem jezdím a nestačím se divit co se podaří slušně řečeno „dopokazit“, něco jako stavba splavu na Halenkově.

Hezký den.

• Veselý Roman napsal:

Váženný pane omlouvám se za pozdní odpověď, byl jsem na dovolené.
      Ještě v den mého odjezdu jsem prostřednictvím Regionální televize poukazoval na opravu Vámi uvedeného Jasnického potoka. Je pravda, že jsme jako účastníci správního řízení připomínkovali tuto opravu. Některé připomínky byly přijaty u některých jsme neuspěli. Ani v tom nejhorším snu jsem si nedokázal představit jak bude tato oprava probíhat a její výsledek. Jasenický potok je na dlouhou dobu naprostu odepsaný. Vykácení všech dřevin na obou březích udělalo tečku za jeho devastací a jak jsem se vyjádřil a na tom trvám stala se z něj betonová stoka bez jediné známky života. Můžete nám jako rybáři vyčítat, že jsme to dopustili, ale jednání kolem oprav nejsou jednoduchá. Po této zkušenosti jsme dospěli k závěru, že v podobných opravách budeme podávat odvolání na Ministerstvo Životního Prostředí. Snad nás potom budou brát vážně. Jez Halenkov je další kapitola. Při zadávání projektu byli a tím se nechci vymlouvat v hospodářském odboru jiní zástupci naši organizace a jak možná víte do oprav nezasahovali. Jenom se naříkalo jak je zničený další potok případně část Bečvy. Stavba která je tam v současné době realizovaná a kterou se chválí na desce záladního kamene patří do povídek o Kocorkově. Došlo k totálnímu zničení jednoho z krásných míst Bečvy. Při záchranném odlovu živočichů který jsme před stavbou prováděli byl zjištěn výskyt raka, vranky,pstruha obecného,lipana podhorního a dalších živočichů. Toto je nenávratně ztraceno. Na čtvrtek 17.8.2017 je sjednaná schůzka s Povodím Moravy o této stavbě. Budu požadovat zápis a tento zveřejníme na našich stránkách. Možná nevíte, že je v plánu podobná úprava daších čtyř jezů na povodí BV. Bueme se snažit za pomoci všech prostředků tomuto zabránit a očekáváme širokou podporu členské základny.
      S pozdravem Veselý

• I. Holec napsal:

Dobrý den,

děkuji Vám za odpověď. To, že to není jednoduché Vám věřím, je to spousta práce a dohadů jak s úředníky, tak s realizačními firmami, které mají zavazné, schválené projekty, investor jim nic víc nezaplatí, atd.

Nevím do jaké míry je ochoten správce toku, jako zadavetel a následně projektant řešit možné varianty těchto úprav již při zpracování projektu, je to vždy následně o penězích které jsou proinvestovány, ale…

Nepíšu, abych tu kritizoval, ale jen mi to příjde líto, když vidím jak dopadla Senice, Rokytenka, a další potoky a potůčky kde to prostě už nikdy nebude jako dřív…

Přeji Vám hodně sil do těchto „bojů“ a budu rád, když se Vám podaří zachovat alespoň to, co je teď „nepokažené“.

9. Bohumil Zajíček napsal:

Dobrý den,mám takový dotaz,kdy a kde se dá udělat rybářský lístek,byl jsem členem na Vsetíně asi 15 let,potom vzhledem k práci atd.jsem s rybařením skončil a nyní bych se k němu rád vrátil,děkuji za případné odpovědi!!!

• Jednatel MO napsal:

Zastavte se v kanceláři MO v úředních hodinách a zkusíme s tím něco udělat. Pokud máte starý průkaz a rybářský lístek tak to bude jednoduší. Ještě upozornění, od 14.8. do 23.8. bude kancelář mimo provoz – dovolená.

10. Peta Fárský napsal:

Zdravím,
    měl bych otázku,bude se nasazovat duhák ještě do konce sezony vláčky na Bečvu Vsetínskou 4.?
    Díky přijemný den.
    Peta.

• Veselý Roman napsal:

Pokud se trochu ochladí máme nachystaných cca 2q duháka který bude vysazen na BV 3-4. V současné době při teplotách které panují se vzhledem ke ztrátám které by nastaly vysazovat ryba nedá.

• Veselý Roman napsal:

Ochladilo se BV 3 = 1q PD 30.6.

• Peta Fárský napsal:

Dobrý den pane Veselý,
        A na BV 4 už se letos nebude PD sadit.?

• Veselý Roman napsal:

Bude, ale v současné době a to jistě každý rozumný rybář pochopí rybu vysazovat nelze. Sám víte, že jsme využili ochlazení začátkem července a vysadili PD na revír BV 3. Nebudeme vysazovat lososovité ryby do stávajícího stavu toků. Chceme pokud to počasí dovolí vysadit rybu koncem srpna aby si mohli ještě zachytat i příznivci přívlače.
          Ryby jsou nachystané a o vysazení se včas dozvíte.
          S pozdravem Veselý

11. Roman Konůpka napsal:

Milí kolegové,
    již vím, jak to chodí na našich krásných lačnovských rybnících. Dnes jsem od rána zahajoval lov dravců se svým 78 letým otcem, který se přijel pokochat zdejší přírodou lačnovských rybníků. Už to vím!!! A může za to jedině naše organizace! Bohužel!!! Ráno v 5:30 nahazuji na horním rybníku a otráven z nájezdu náplav (rybářů snad z celé ČR) odcházím společně s tatínkem v 19:00 raději domů. Rybník a chatky ovládly náplavy a namol opilí rybáři.. Tedy rybáři z cizích MO!!! Naše organizace jim ráda a za tučnou provizi (jak jsem se dozvěděl od náplav – jak funguje pronájem chatek a táboření kolem rybníků) pronajímá snad vše. Už vím, proč ten bordel kolem, když tito barbaři rybářští opustí areál! Kam jdou ale peníze? Na zarybnění? To rozhodně ne! Já když jedu na Lukov, tak mi tam (a nejen mně) místní propíchali gumy od auta. Super, ne? A my tyto náplavy, musíme na našich revírech trpět? Ale o to není, já jsem pohostinný, ale: Otec rybaří se synem (kraj Olomoucký), rybaří na 4 udice, syn se ztratí na půl dne, otec hlídá 4 udice, pak dojde syn a chytá rybky na dravce, loví na 5 udic!!! Je to normální????!!!! A rybářská stráž NIKDE!!!! Pánové, tak to je tedy pecka!!! Otráven odcházím raději domů a už vím, jak to na našich překrásných lačnovských rybnících chodí……

• ondrej napsal:

Pane konupka plne svami souhlasim , drive byl klid urybniku rad sem si tam jezdival odpocinout ,ale uz me totam nejak prestalo bavit , odpadky kolem rybniku , vecer jen chast cinka pipaky na plne a uz se pari rambajs vsude , nebo nekteri maji nahozene a odejdou si do hospody to uz sem take nekolikrat videl 🙁

• Roman Konůpka napsal:

Vidíte Ondřeji, ale když jim chci pomoci něco řešit (3 roky se o to snažím), tak nikoho vůbec nic nezajímá, nemají čas si o tom popovídat a vůbec je nezajímá, co se tam děje. Mám spoustu poznatků co tu ani psát nechci (a to by se moc divili) a tak jsem chtěl jako rybář, který to s přírodou a naší organizací myslí vážně, napovědět kompetentním osobám, aby bylo možno zjednat nápravu k těm rybářům, co se chovají jako barbaři a prakticky ničí vše kolem, pytlačí a nerespektují pravidla. Zřejmě jim o pomoc nejde. Je to moc smutné. Jedno z řešení by však bylo – buď nepronajímat prostory a chatky rybářům z jiných MO nebo nekompromisně 1 docházka týdně i na horní rybník! Jinak si tam naši členové rozhodně nezarybaří. Tedy pokud nejsou důchodci……

• Jednatel MO napsal:

Dlouho jsem zvažoval, jestli mám na tento příspěvek reagovat. Ale musím. Chatky pod horním rybníkem jsme při zahájení lovu dravců nikomu nepronajali jak píše pan Konůpka. Jestli tam byli cizí rybáři to nevím ale v chatkách ne! Ale chtěl bych panu Konůpkovi říct, že i on bude (a já mu to přeji) jednou důchodce a bude si chtít užívat rybařiny. Snad se nenajde podobný kritik, který mu je ho oblíbenou rybařinu bude takhle znechucovat. Petrův zdar!

• Roman Konůpka napsal:

Milý pane jednateli,
            tady nejde o důchodce. Důchodců si velmi vážím a mám mezi nimi spoustu skvělých rybářských kolegů. Kolegů důchodců, co mají rybolov opravdu jako koníček a ne nenasytnou živnost. Hovořil jsem o těch nenasytných, kteří jsou u vody denně (na rozdíl od nás pracujících co na ně musíme dělat) a hlavně, a to podtrhuji, berou všechny ryby, nemírové. Dokonce chytí druhého kapra, druhou udici nestáhnou (co kdyby přišel nějaký větší), ale zasáčkují kapra, v pohodě posvačí, kapra nezapíší a odcházejí domů. Odpoledne jdou opět rybařit a když mě uvidí, že ještě trpělivě u vody sedím a netuší, že mám dovolenou, tak jdou chytat na druhý břeh. Tam opět chytí nemírového kapra (těch je tu opravdu mnoho) a jdou domů. Toto je správné? Co se týká chatek při zahájení dravců. Nevím, zda-li tu byli rybáři z chatiček, alespoň to tak tvrdili, jedno je ale jisté. Stanovali všude kde se dalo, popíjeli, dělali nepořádek kolem a dokonce si vyhrazovali místo, kde jsem seděl s tím, že to mají draze předplacené u MO za nemalý peníz a že je to jejich výhradní místo. Jak je to možné!!?? Až když jsem chtěl vidět místenku s popisem konkrétního místa, podpisem a razítkem, odešli s hrubým nadáváním jinam. Mezi cizími rybáři mám také velmi přátelské vztahy, jezdí tam rodina z Přerova, a to jsou velmi slušní rybáři, jsme dlouholetí přátelé a ti se umí chovat. Já kritizuji ty, kteří si vynucují místa a poukazují na to, kolik Vám platí, že platí snad i v hospodě a místenka je velmi drahá a dává se bez dokladu (zajímavé tvrzení, že?). Tak tomu pak opravdu nerozumím. A podstatné je také to, že tito barbaři nedodržují Rybářský řád a související předpisy v platném znění. A víte kolik těchto opilých rybářů pak chytá non stop, dokonce na tři, čtyři udice??!! Jak je to možné??? Mám daleko více poznatků, ale to bych tu popsal celou knihu. Bohužel je mil líto, že takto plundrují krásné lačnovské rybníky a Vy se, se mnou nechcete sejít a situaci, kterou tu velmi dobře znám, se mnou osobně probrat a najít případná řešení. Byste se divili, co se tam děje, co kdo do vod vypouští z cisteren z pole za „sračky“, čerpá vodu a co se tam vůbec děje. Takže na závěr. Pokud budeme tolerovat nenasytné důchodce, pytláky, bordeláře z cizích MO, kteří dělají jen binec, bude lačnovským rybníkům brzy konec. Proto navrhuji 1 docházku týdně pro všechny i na horní rybník a nebo vyčlenit tyto rybníky pouze pro členy naší MO tak, jak to udělali v Topolné a jsou spokojeni. Ale to by zase zarybnění muselo odpovídat tomu, jak mají v Topolné! A znovu, pane jednateli, s velkou úctou k Vám (velmi si Vás vážím a stále nabízím moji pomoc při řešení) – poctivých důchodců si velmi vážím a také všech kolegů, co respektují rybářské předpisy. Vy se zastáváte nepoctivých, nenasytných důchodců, tak mi, pane jednateli na závěr dovolte zastat se také pracujících rybářů, poctivých rybářů, kteří si zde chtějí odpočinout a dobře zarybařit po náročné práci, kdy vydělávají právě i na ty Vámi zmiňované důchodce. Pracující se sem dostanou omezeně a bohužel, když někdo bere všechno, my pracující si tu moc nezarybaříme. A nebojte se, když budu mluvit o sobě, já se důchodu ani nedožiju, když se hranice odchodu do důchodu stále zvyšuje. Nabízel jsem panu Veselém již 2x setkání a popovídání na výše uvedené problémy. Vždy bylo slíbeno, ale ke schůzce nedošlo. Tak mám nyní velkou příležitost vyzvat Vás, pane jednateli, měl byste hodinku, dvě na vzájemnou diskusi na téma nepoctivých rybářů na našem revíru? Ozvěte se, sejdeme se a popovídáme a možná mi dáte za pravdu. Jde mi o pomoc a hlavně o zastání nás, POCTIVÝCH RYBÁŘŮ!!! Tento problém totiž řeší víc rybářů z naší MO a jsou také velmi znepokojeni, ale bohužel nemají tu odvahu se ozvat, případně náladu něco řešit, protože mi říkají, že se stejně nic nezmění. Tak uvidíme, pane jednateli…… Pěkné léto!

• Veselý Roman napsal:

Dneska 15.7. jsem se vátil z dovolené v Maďarsku. Před odjezdem jsem Vám na Váš telefonát odpověděl, že se po návratu ozvu. A to první pokud mi bude někdo volat v 22 hod. a bude si chtít povídat o Lačnově a o tom co se tam děje tak na to nemám náladu. Pokud uvádíte moje jméno tak pište pravdu. Proč nezavoláte v okamžiku kdy jsou tam problémy, mohu na místo poslat členy RS nebo se tam sám dostavit. Poukazovat na něco později nemá smysl.
              Pokuste se napsat co jste udělal pro organizaci ( brigády, splávky, případně jinou aktivitu), krom kritiky všeho ostatního. S pozdravem Veselý Roman.

• Roman Konůpka napsal:

Milý pane Veselý,
                pokud si pročtete důkladně všechny moje příspěvky, tak zjistíte, že jsem Vás a Vaše spolupracovníky chválil. Co se týká brigád. Jsem velmi pracovně vytížen, pracuji také o víkendech, kdy externě přednáším v Brně na téma specializací o filatelii a zabývám se také uměleckou činností. Píši hudbu mimo jiné také pro některé naše populární zpěváky pop music a většinou o víkendech jsem v Praze v nahrávacím studiu. Tudíž se aktivně nemohu účastnit brigád. A když mám víkend volný, rád si odpočinu právě u vody. Proto mám také docházek k vodě minimum. Snažím se Vám pomoci svými postřehy a narážím zde na pytláky a na rybáře, kteří se u vody neumí chovat, kteří evidentně a pravidelně porušují Rybářský řád a na ty, co si z rybníků dělají odpadní nádrž. Myslel jsem, že Vás mé postřehy budou zajímat a o moji osobní schůzku budete mít zájem. Domnívám se, že diskuse je nedílnou součástí chodu každé kvalitní a dobře hospodařící organizace a že je povinností každého slušného rybáře na zjištěná negativa upozornit. Je mi velmi líto, že o toto nemáte zájem. Ve 22:00 hodin jsem si s Vámi opravdu popovídat nechtěl, pane Veselý, ale chtěl jsem si konečně domluvit termín naší schůzky, abychom si o tom, co se na rybnících děje v klidu a pohodě pohovořili a společně našli nějaké východisko, kterému jsem připraven být velmi nápomocen. Během dne mi to neberete a sám mi již 3 roky slibujete, že se mi ozvete. Pane Veselý, nemáte pravdu, že jsem pro naši organizaci nic neudělal. Mimo to, že se s Vámi chci již 3 roky sejít a řešit výše uvedenou situaci, nabízel jsem také pro naši organizaci velký sál ke schůzím úplně zdarma, který mohu pro Vás poskytnout na základě naší spolupráce. Nabízel jsem také zabezpečení kulturního programu pro Vaše schůze většího rozsahu a nebo také taneční vystoupení na rybářský ples. Tedy pokud jej organizace koná. Dosud jste nic nevyužili. Kritiku, kterou píši, píši na základě mých osobních poznatků a je mi moc líto, že se tím, co se děje na lačnovských rybnících nechcete ve spolupráci se mnou zabývat, a to mě opravdu, pane Veselý, moc mrzí. Možná, kdybychom se sešli a popovídali, měl byste úplně jiný pohled na moji kritiku než na tu, která se těžce řeší prostřednictvím tohoto fóra. A nebo opravdu o moji pomoc nemáte zájem…

12. Roman Konůpka napsal:

Milí kolegové, prosím, proč na našich překrásných lačnovských rybnících jsou vysazovány kapři, kteří nemají lovnou míru a nebo jsou jen sotva mírové? Chytil jsem (40, 41, 43) a vrátil je vodě, i když vím, že je může pozřít sumec a nebo nějaký nenasytný důchodce, který by vzal hned pokud možno všechny! Nebylo by možno vysadit také nějaké větší ryby? Mám docházku proškrtnutou, chytil jsem sice mírové ryby, ale proč si za každou cenu přisvojit takto mírově hraniční ryby? S pohlazením jsem je vrátil vodě i když pokud skočí na háček nenasytným důchodcům, bude, bohužel, jejich konec. A to je přece velká škoda, nemyslíte? Omlouvám se, ale musel jsem se zastat takovýchto mladých kluků, kapříků……

13. P. Šťastný napsal:

Dobrý den, před několika lety se rozhodlo, že se bude zveřejňovat termín vysazení ryb do pstruhových revírů. Zajímalo by nejen asi mě, proč se to už neděje? Takhle si zachytá jen pár vyvolených a zbytek ryb vyžerou vydry a ostatní predátoři. Myslím si, že všichni rybáři mají právo vědět, kdy se ryby nasadí, protože se jedná o naše peníze.
    Děkuji za odpověď.

• Veselý Roman napsal:

Ve čtvrtek 18.5. 4q PO
      Nevím kdo rozhodl, byla to moje snaha a teď uvidíte kolik přijede rybářů z jiných organizací.
      Já jsem Vám odpověděl a doufám, že budete tak slušný a napíšete kdo jsou ti vyvolení.

• P. Šťastný napsal:

Ano, odpovím. Jsou to osoby co mají přístup k těmto informacím a jejich známí. Co se týká nějakéhých masivních nájezdů cizích rybářů po vysazení, tak to může posoudit pouze osoba, která vede statistiku počtu úlovků rybářů z jiných organizací na našich revírech. Pokud takové informace nejsou k dispozici, tak se nemáme o čem bavit.
        Děkuji za info a přeju hezký den.

• Jan Doné napsal:

Vážený pane,
      odpovědi se patrnně nedočkáš, stejně tak se rybáři nedočkají zveřejnění zápisu a hlavně unesení z členské schůze ze dne 25. 3. 2017.Nevím, proč si platíme tyto www. stránky?!

14. ondrej napsal:

Zdravim vas tak vcera po dlouhe dobe na lacnovskem rybniku spodnim , nevim kolik ryb tam sadite ale vpadaloto ze vice netopyru porad delaji zabery , a kapr nebo tak ani zaber , ale to bude chyba protoze nekteri jsou take bestije ze jsou zdechli uvarit tvrdu kukuricu , a navalito neuvarene dovody 🙁 pak ze ryby neberou

15. Jindřich Psota napsal:

Dobrý den..Nepřemýšleli jste že by se na lačnovské rybníky vysadili nějací kapři nad 70 cm…Intenzita v přivlastňování kaprů je tam opravdu veliká a snad by byla aspoň nějaká šance na přežití a ulovení větší ryby…Nikdo sice nezaručí, že místní hladoví lovci tyto ryby ušetří ale to už je zase věc rybářské stráže…Nemluvím o velké výsadbě ale kdyby se každý rok při dosazování přidalo třeba 5 těchto kaprů na každý rybník, hned by to tam bylo veselejší 🙂

• Svaťa Křen napsal:

Vážený pane Psoto, tato varianta pokud se nepletu už byla navrhovaná pro spodní rybník na Lačnově,ale bohužel to nebylo schváleno. Já bych se přimlouval pro revír 471 017 Balaton v Novém Hrozenkově. Kde není až tak velký tlak rybářů kvůli přírodnímu koupališti v letních měsících. Kde by byla stanovena spodní lovná míra kapra 40 cm a horní míra 59 cm.Vše nad 60 cm by rybáři museli vracet zpět do vody.Tento revír pak pravidelně zarybňovat kapry ve velikosti jak píšete vy v příspěvku a pokusit se zde vytvořit podmínky pro sportovní rybolov tedy chyť a pusť.

• Jindřich Psota napsal:

Nevím jestli tak malou horní míru může nastavovat místní organizace….Já jen nechápu, co by se na mělo schvalovat na tom, že by se vysadily větší ryby????Já mluvím o 70cm kaprech, což se někde normálně nasazuje…..

• Roman Konůpka napsal:

Také bych se přikláněl k názoru pana Psoty. Vrchní míra 59 cm a Chyť a pusť? To snad ne! Překrásné lačnovské rybníky by si jistě zasloužily pár krásných ryb a hlavně větší kontroly a postihy pro rybáře, kteří, jak si toho také pan Psota všímá, že hladových rybářů se zde vyskytuje a mohu potvrdit, abnormální množství a z nich velké množství, které nezajímá míra ryby ani počet přisvojených ryb, dodávám já. Určitě by měl revír větší atraktivitu, kdyby bylo víc větších ryb, trofejních ryb (kaprů i dravců) a samozřejmě větší kontroly, neboť se zde vyskytuje i spousta pytláckých nástrah. Pak se člověk nemůže divit, že největší tlak rybářů je 14 dnů po odhájení a pak je úspěšnost záběrů minimální. A to pak obyčejné rybáře, kteří si jdou k vodě odpočinout po náročné práci, pouze párkrát za měsíc, velmi mrzí. Ale velká pochvala pro Romana Veselého a tým lidí kolem něj, kteří se v posledních letech snaží velmi profesionálně o krásné, lačnovské rybníky v rámci svých možností starat. 🙂

• Jindřich Psota napsal:

Pěkně napsáno pane Konůpka….Ale stále mi neodpověděl nikdo ze členů organizace….

16. ondrej napsal:

Zdravim vas prosim vas nevite nekdo cislo reviru na rybniky lukov u zlina ? a popripade i podrevir pokud tam je dekuji mockrat

• admin napsal:

Dobrý den, co zkusit některý internetový vyhledávač? V google např. po zadání klíčových slov: „lukov u zlína revír“ nabídne třeba toto: https://www.mrk.cz/rybarske-reviry.php?id=1307.
      A samozřejmě pokud máte povolenku, dostal jste i soupis revírů, kde vše potřebné najdete.
      S pozdravem
      D. Molek

• ondrej napsal:

Dobry den jasi jen nebyl jisty , vim janustice ale naposled sem tam chytal pred 10 rokama a letos si bral znovu povolenku abych tam mohl tak radeji overuju , dekuju

Napsat komentář: Roman Konůpka Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *